Inventor Matrix a céljaid eléréséért

Miért kéne minden étrend-kiegészítőnek Inventor Matrix™-ot tartalmaznia?

Hidd el, a konkurencia megtiltaná, hogy elolvasd ezt a cikket. Ugyanis összeszedtük Neked röviden a termékeinkben található felszívódást elősegítő hatóanyagkomplex egészségügyi hatásait. Az átolvasása mindössze 5 percet vesz igénybe, de figyelmeztetünk, ha megteszed, lehet hogy egy életre megváltozik az életmódodhoz való hozzáállásod. Ne szalaszd el!

Kezdjük a történet legelején. Biztosan tapasztaltál már az elégtelen tápanyag emésztés és felszívódás miatt kellemetlen bélrendszeri tüneteket, ami önmagában képes gátolni az edzésben vagy aktív életmódban. És persze nem is csak ez okozhat ilyenkor fejfájást számunkra, hanem az a tény is, hogy a belefektetett munka ellenére nem jön el a várva-várt fejlődés, amire számítanánk. Ugyanis akarva, akaratlanul mindannyian valamilyen okból, egy általunk piedesztálra emelt célért küzdünk. Teljesen mindegy, hogy ez „csak” az utolsó 5-10 fölösleges kiló elvesztése vagy az a fránya célidő a futóversenyen, esetleg az utolsó pár centi a felkarunkon, nagyon bosszantó, ha az eredményünk a kezdeti lelkesedés és gyors fejlődés után elkezd stagnálni. Pedig a terv szerint teljesítettél minden edzést, még néha picit többet is, korán keltél, beáldoztad a szabadidődet és beszereztél minden táplálék-kiegészítőt. 

Inventor Matrix fokozza a hatóanyagok, tápanyagok felszívódását, ezzel gyorsítva a fejlődésedet

Egyszerűen mégsem jön el az a hőn áhított szép nap, amikor nem hiszel a mérlegnek, órának vagy centinek és örömtől könnyes szemekkel posztolhatsz az ismerőseidnek a megvalósulás pillanatáról. Mi lehet ennek az oka?

Sajnos nem minden esetben elég a céljaid eléréséhez a maximális edzésmunka és a legmenőbb táplálék-kiegészítő legtökéletesebben összehangolt kombinációja. Főleg mivel az aktív élet során csökkenhet a tápanyagok felszívódása, így sajnos nem árt ezt a tényezőt tudatosan elősegíteni. Erre törekedtünk mi a termékeink fejlesztése során, így a jelenlegi tudományos álláspontok alapján létrehoztuk az Inventor Matrixot, amely olyan összetevőket tartalmaz, melyek fokozzák a hatóanyagok felszívódását, így érve el azt, hogy a lehető legmagasabb szinten fejthessék ki egészség fenntartó, betegséget megelőző hatásukat.

Inventor Matrix fokozza a hatóanyagok, tápanyagok felszívódását, így javítva a teljesítményedet

Az Inventor Matrix tehát egy hatóanyag komplex, mely összetételénél fogva segíti elő a hatóanyagok és makrotápanyagok felszívódását, így hasznosulását. Mindezt azért, hogy bármi legyen is a célod, könnyebben és gyorsabban elérhesd azt. A hatóanyagok megválasztása során tudományosan alátámasztott, hiteles információkat használtunk fel. Vegyük tehát górcső alá őket az adott hatóanyagokat felsorolva.

Fekete bors (Piper nigrum) kivonat: A feketebors esetében az általunk használni kívánt, 1999-ben az Egyesült Államokban szabadalommal (Majeed et al. 1999) védett BioPerine® nevű alapanyagra számtalan tanulmány készült, amely alátámasztja az állítást, miszerint az hozzájárul a tápanyagok biohasznosulásához. Csak hogy néhány tanulmányra hivatkozzunk: vizsgálták a béta-karotin felszívódására gyakorolt hatását (Badmaev et al. 1999), mely a tanulmány szerint az 60%-kal fokozódott, a koenzim-Q10 felszívódására gyakorolt hatása 30%-os emelkedést mutatott, valamint kutatták még pozitív eredménnyel a köztudottan rossz biohasznosulással rendelkező kurkumában fellelhető kurkuminra (Shoba G et al 1998), vasra (Majeed et al 2016), rezveratrolra (Polley KR et al 2016), szelénre és B6-vitaminra gyakorolt hatását is.

A fekete bors kivonat aktív hatóanyaga a piperin. Annak 95%-os kivonatát vizsgáló tanulmányok igazolták tehát, hogy 5 mg mennyiség alkalmazásával hozzájárul a tápanyagok és hatóanyagok (ásványi anyagok és vitaminok) felszívódásához a szervezetben. Ennek mértéke ugyan egyénenként és a fogyasztott hatóanyag típusonként eltérhet, de határozottan szignifikáns javulást mutatnak az eredmények.

Az inulin elsősorban a cikória és az articsóka által termelt tartalékszénhidrát, amely a fruktánok csoportjába tartozik. Szervezetünk egyik enzime sem képes bontani, csak a jótékony baktériumok, melyek természetes módon megtalálhatóak az emésztő szervrendszerünkben. Így az inulin prebiotikus funkciókat lát el, amely az emésztő szervrendszer egészsége szempontjából előnyös, ezzel közvetve járul hozzá a tápanyagok megfelelő fokú emésztéséhez. Emellett segíti a kalcium felszívódását, amely köztudottan szükséges a normál csontozat fenntartásához és segíti az izomműködést, valamint humán tanulmányok igazolják, hogy hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) 2014-ben elvégzett Országos táplálkozási és tápláltsági állapot vizsgálata (OTÁP) során meghatározta a magyar női lakosság az általánosan ajánlott napi 25 g élelmi rost helyett mindössze 21,1 g-ot fogyaszt.
És ez csökkenő tendenciát mutat a 2009-ben meghatározott 21,8 g-os értékhez képest. 

A B6-vitamin, kémiai nevén: piridoxin, számos egészségre vonatkozó hatása mellett, részt vesz a normál fehérje- és glikogénanyagcserében, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Ezen, az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal által is jóváhagyott emberi szervezetre gyakorolt hatások, a professzionális, de életmódi szinten sportolók számára is előnyösek a mindennapi fokozott terhelés leküzdése szempontjából.

A B6-vitamin azon keresztül fejti ki hatását, hogy a szervezetben belőle piridoxál-foszfát (PLP) keletkezik, ami egy nagyon fontos koenzim az aminosavak anyagcseréjében fontos szerepet játszó transzamináz enzimek számára. Emellett neurotranszmitterek bioszintézise számára is rendkívül fontosnak számítanak a PLP-függő dekorboxilezési folyamatok. Valamint szerepet játszik a glükóz szintézisében is a B6-vitamin, mégpedig két mechanizmuson keresztül is. Az egyik a glikogén-foszforiláz által elősegített folyamatban szerepet játszó koenzimek által, ahol egymás után szabadítják fel a glükóz-1 -foszfátegységeket. Valamint a PLP-függő transzaminázok a glükonogén aminosavakat alfo-keto-savakká alakítják, melyek utána szubsztrátként tudnak szerepet vállalni a glükóztermelés során.

A csipkebogyó (Rosa canina) gyümölcsének számos jótékony hatást tulajdonítanak. Mi innovációnk látóterébe az emésztést és a bélrendszer normál működését támogató tulajdonsága miatt került.

Hogy miért fontos tehát a szervezeted számára az Inventor Matrix™? Leginkább mert van egy célod, amit a lehető leggyorsabban el akarsz érni. Ezt nagyon jól tükrözi az, hogy most itt vagy és végig olvastad ezt a cikket. Nem félsz azért a célért komoly energiát áldozni. Lépj tehát a következő szintre és ne hagyd kárba veszni a bevitt tápanyagokat!

Inventor Matrix fokozza a hatóanyagok, tápanyagok felszívódását, hogy a folyamat végén Te legyél a legboldogabb célba érkező

Szakirodalmi források:

Muhammed Majeed, Priti Vaidyanathan, Pallavi Kiradi, Prachi Subhash Lad, Kiran Kumar Vuppala (2016): A clinical study on iron deficiency anaemia with bioiron. Int. J. Ayur. Pharma Research, 2016;4(10):18-24.

Muhammed Majeed; Vladimir Badmaev; R. Rajendran (1999): Use of piperine as a bioavailability enhancer. United States Patent. Patent Number: 5,972,382.

Polley KR, Jenkins N, O'Connor P, McCully K. (2016): Influence of exercise training with resveratrol supplementation on skeletal muscle mitochondrial capacity. Appl Physiol Nutr Metab. 2016 Jan;41(1):26-32.

Shoba G, Joy D, Joseph T, Majeed M, Rajendran R, Srinivas PS. (1998): Influence of piperine on the pharmacokinetics of curcumin in animals and human volunteers. Planta Med. 1998 May;64(4):353-6.

Vladimir Badmaev, Muhammed Majeed, Edward P. Norkus (1999): Piperine, an alkaloid derived from black pepper increases serum response of beta-carotene during 14-days of oral beta-carotene supplementation. Nutrition Research. Volume 19, Issue 3, March 1999, Pages 381-388.

Vladimir Badmaev, Muhammed Majeed, Lakshmi Prakasha (2000): Piperine derived from black pepper increases the plasma levels of coenzyme q10 following oral supplementation. The Journal of Nutritional Biochemistry. Volume 11, Issue 2, February 2000, Pages 109-113.

URL1: http://www.efsa.europa.eu/