Hogyan számoljunk le az apatesttel?

Álljon itt 10 tanács, ami visszahozhatja neked a már régi, kopottas polaroid fényképezőgépeddel készített képeken szereplő formádat. Tudod miről beszélek ugye? Hát persze, hogy tudod, biztos megvannak még valahol azok a képek, valamelyik porosodó fotóalbumban, amik még a középsulis aranyidők alatt készültek. Nyári kalandok, táborozás a Balatonparton...

De most nem is a szaftos részletek a téma, hanem, hogy azóta mi is történt. A focicsapat már nem jár össze minden péntek este egy jó meccs erejéig, de ha igen akkor is, a labdán kívűl már nem nagyon mozog senki úgy igazán. A mindennapos munka mellet meg épp, hogy a családra marad elég idő. Ennyi tennivaló közt az egészségre és a sportolásra nem nagyon marad se energia, se idő és hát igen, ez bizony a fürdőszobai mérlegen is meglátszik, de ami fájdalmasabb a tükörben is igencsak elszomorító látványt nyújt az a kikerekedett pasas, aki szembenéz veled. NA DE IDEJE EZEN VÁLTOZTATNI!
Jöjjön is a 10 apró életmódbeli változtatás, aminek eredményeképp újra egy elégedett kacsintást dobna a múltbéli tinédzser éned. 


via GIPHY

1. Dobj be egy fehérje shaket: Ha édesszájú vagy, ma már könnyű dolgod van, hiszen finomabbnál finomabb fehérjék vannak, amiknek az ízénél már csak az izmaidra gyakorolt hatása a job

2. 10x10x10: Reggel este vagy amikor van 10 perced (annyi mindenkinek van..) csinálj 10 perc alatt 10x10 fekvőt, 10x10 lábemelést, 10x10 guggolás 

  

via GIPHY

3. A séta nem ellenség: 5 percre van autóval? Amire kiállnál a garázsból, gyalog már megtetted. Pont előtted csukódott be a villamos ajtaja? Amire kidühöngöd magad, már a következő megállóban lehetnél sétálva. És persze fárasztó az a sorban állás a liftre várva, válaszd inkább a lépcsőt helyette. Ha életmóddá válik, már meg se kottyan.

4. A futás pedig egyenesen a legjobb barátod: Hidd el egy esti kocogás után, olyan érzésed lesz, mintha újjászülettél volna. Ebben a jó időben pedig vétek nem kimozdulni egy kicsit a lakásból.


via GIPHY

5. Egyél egy meghackelt palacsintát: Biztos vagyok benne, hogy palacsinta néven egy jóladag túróval töltött finomság képe van előtted, amit még valószínűleg a mama prezentált először a gyerekkorodban, és ment a rekorddöntögetés ki mennyit bír abból megenni. Idézzük fel ezt a szép emléket csak cseléjük le a hozzávalókat, búzaliszt helyett zablisztre, a hagyományos cukrot pedig nyírfacukorra. Ha nincs kedved tésztát kevergetni, akkor ezen a linken találsz egy remek alternatívát: inventor proteinpancake.

6.  Igyál sokat! Maradj hidratált, főleg ebben a melegben, de nem, nem alkoholt, főleg nem sört, na jó mértékkel azért azt is lehet. Amellett, hogy a táplálkozás előtt fogyasztott folyadék segít, hogy kevesebb kalóriát juttassunk a szervezetünkbe, még egy kutatás bizonyította azt is, hogy a megfelelően hidratált egyének testtömeg index-e alacsonyabb. Bármikor, ha megkívánnál valami kis „édeset”, előbb igyál meg egy pohár energiamentes italt és gondold újra. Meglásd: 10-ből 9-szer csak szomjas voltál.

via GIPHY

7. Segíts a családnak a házimunkában! Bizony elég sok zsírt éget ez a kedvesség, és biztos vagyok benne, hogy a jutalom nem marad el, így dupla legyet üthetsz egy csapásra. A kertészkedés is házimunkának minősül. Arról nem is beszélve, hogy ha valami ehető gyümölcsöt, zöldséget ültetsz, mennyire meghálálja magát a saját kertben érett vacsora. Így ez sem kis haszon a diétád szempontjából.